Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Ηλείας, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα όπως αυτό που εκτελείται στον ποταμό Αλφείο (πίσω από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας) και ως στόχο έχει την αντιπλημμυρική θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου και του οικισμού, αλλά και έργα μείζονος οδικής ασφάλειας όπως ο κυκλικός κόμβος Στρεφίου, σε ένα σημείο της εθνικής οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας όπου σημειώνονται πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Αρχαία Πίσα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης της εκτεταμένης κατολίσθησης που προκλήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, την γέφυρα του Αλφειού όπου επίσης εξελίσσονται εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, τις παρεμβάσεις στο ποταμό Νέδα που έχουν ως στόχο την προστασία της Τοπικής Κοινότητας Γιαννιτσοχωρίου, τον ποταμό Ακίδα και το Ρέμα Καλιδόνας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού της κοίτης, άρσης προσχώσεων και λοιπών φερτών.

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης είδε από κοντά και τις εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον άξονα Πύργου – Κυπαρισσίας, το οποίο εκτελείται απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Στην Ηλεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη πολλά και σημαντικά έργα υποδομών, που έχουν ως στόχο τη θωράκιση περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και την οδική ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαμορφώσαμε ένα μεγάλο πλέγμα έργων που είτε εκκρεμούσαν επί σειρά ετών, είτε είχαν τον χαρακτήρα της άμεσης αντιμετώπισης υπαρκτών κινδύνων. Και προσπαθούμε καθημερινά, ώστε όλα αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν το συντομότερο και το αποτέλεσμά τους να είναι το μέγιστο και καλύτερο δυνατό για την τοπική κοινωνία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως «η δουλειά συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ο τόπος μας είναι όμορφος και ασφαλής».

Σημειώνεται ότι τον κ. Φαρμάκη συνόδευαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών.