Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Με καταγωγή από την Πάτρα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα, στη Ν. Αφρική, ως τραπεζικό στέλεχος στο Τμήμα Ξένου Συναλλάγματος Πολυεθνικής Τράπεζας.
Σπούδασα Επιστήμη Υπολογιστών (BSc Computer Science), Πολιτική & Διακυβέρνηση (Diploma Politics & Government), BSc (Open) UK. και τέλος απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA – Μaster in Business Administration). Ομιλώ και γράφω άπταιστα Αγγλικά, και Ολλανδικά (Afrikaans) επίσης Γαλλικά και στοιχειωδώς Ιταλικά.
Αφότου επέστρεψα στην Ελλάδα, ζω μόνιμα στο Αίγιο με τον επιχειρηματία σύζυγό μου, Γιώργο Στούμπο, και τα δύο μας παιδιά, Τόνια και Μπάμπη.
Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον τομέα παραγωγής λιπασμάτων, εισαγωγές/ εξαγωγές και λιανικό/ χονδρικό εμπόριο.
Με την πολιτική ασχολήθηκα πρώτη φορά στις Περιφερειακές Εκλογές το 2010, όπου εκλέχθηκα – μοναδική γυναίκα Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Αχαΐας. Κατά τη θητεία μου διετέλεσα βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού. Επανεκλέχθηκα το 2014. Για προσωπικούς λόγους δεν συμμετείχα στις Περιφερειακές Εκλογές το 2019.
Συμμετέχω δε, σε πληθώρα επαγγελματικών και εθελοντικών οργανώσεων, όπου έχω μεγάλη κοινωνική δράση όπως:
● Μέλος Διεθνούς Οργανισμού – Γυναίκες Ηγέτες – “Who is Who Women Leaders of Business” καταχωρημένο το βιογραφικό μου στην καταξιωμένη έκδοση
● Μέντορας του Δικτύου Μεντόρων Γυναικών Επιχειρηματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο λιανικό εμπόριο
● Μέλος της EUW Hellas – Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών
● Μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της ΕΕΔE
● π. Εκτελεστικό Μέλος Νοτίου Ευρώπης του Διοικητικού Συμβουλίου του Open University Students Association UK
● Αρωγό μέλος στο «Άλμα Ζωής» (παράρτημα Πάτρας)
Η αυθεντικότητα, η ακεραιότητα, η εντιμότητα και ο ενθουσιασμός είναι αρετές που με εκφράζουν, και νιώθω την ανάγκη να προσφέρω στην Β’ Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα ως Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας) με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη: «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center