Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Γεννήθηκα στη Νεάπολη Αγρινίου και είμαι το πρώτο παιδί πολύτεκνης και αγροτικής οικογένειας. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Αγρινίου και είμαι Οικονομολόγος MSc, Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), καθώς και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Διαμένω μόνιμα στο Αγρίνιο και είμαι παντρεμένη με τον Φώτη Ντζιμάνη, Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Επίτιμο Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας και πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, του Δημήτρη Πτυχιούχου Πολιτικού Μηχανικού MSc, της Ζέτας Πτυχιούχου Ψυχολογίας MSc και των διδύμων, του Αλέξανδρου φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και του Χρήστου φοιτητή της Νομικής Σχολής.
Εργάστηκα για είκοσι συνεχή έτη, αρχικά στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ATEBANK), μετά από γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και κατόπιν στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ως Personal Banking officer – manager, ενώ μετά την αποχώρηση μου από αυτή, διατηρώ την ιδιότητα του Εμπορικού συνεργάτη της, αλλά και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά ως ιδρυτικό μέλος και εταίρος, της «Α&Β ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ι.Κ.Ε.», εταιρίας παροχής εξειδικευμένων οικονομικών, λογιστικών, φοροτεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς καθώς και λειτουργίας του ομώνυμου Ιδιωτικού Κ.Ε.Π. με έδρα και των δύο το Αγρίνιο.
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι διαχρονική, ξεκινά από τα μαθητικά μου χρόνια, ενώ από το 1998 έως σήμερα είμαι αιρετή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στα συλλογικά της όργανα.
Αρχικά ως Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Νεάπολης από το 1998 έως το 2010, τις περιόδους 1998-2002, 2002-2006 και 2006-2010 όπου και διατέλεσα Γραμματέας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του, ενώ παράλληλα τις περιόδους 2002-2006 και 2006-2010 εκλέχθηκα μέλος του Δ. Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Εκτελεστικής της Γραμματείας (2006 – 2010), καθώς και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).
Στην συνέχεια ως Δημοτική Σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου από το 2010 έως το 2019, τις περιόδους 2010-2014 και 2014-2019 όπου και διατέλεσα Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Α), ενώ παράλληλα τις ίδιες περιόδους εκλέχτηκα μέλος του Δ. Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας και της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθώς και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Ελλάδας.
Κατά την τρέχουσα περίοδο 2020-2023 είμαι Περιφερειακή Σύμβουλος, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας).

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center