Αλεξάνδρα (Αλέκα) Λάππα

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πληροφορικός & Συντονίστρια Προγραμμάτων Κατάρτισης
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Θέρμο Αιτ/νίας και είμαι κόρη της Ιωάννας και του Αθανασίου Λάππα. Είμαι παντρεμένη με τον Μαθηματικό Μπουλούκη Γιώργο και έχουμε δύο κόρες. Σήμερα, ζω και εργάζομαι στο Αγρίνιο.
Σπούδασα στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιστρέφοντας στο Αγρίνιο ξεκίνησα να εργάζομαι συνεχίζοντας να σπουδάζω, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο «ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων», με τομέα εξειδίκευσης «Εφαρμογή Γενετικών αλγορίθμων, Υπολογιστικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Απόδοσης Αμοιβαίων Κεφαλαίων». Αντιλαμβανόμενη την σημασία της δια βίου μάθησης, απέκτησα δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο: «Επιστήμες Αγωγής-Ειδική εκπαίδευση». Σήμερα, συνεχίζω την πορεία μου ως υποψήφια διδάκτωρ.
Επαγγελματικά, έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (Δ.ΙΕΚ, ΤΕΙ, σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής Αγωγής), ερχόμενη σε επαφή με τις ξεχωριστές προκλήσεις που προσφέρουν οι δύο αυτοί τομείς.
Ανέλαβα καθήκοντα Διευθύντριας και Συντονίστριας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε Κέντρα Δια βίου Μάθησης με αρμοδιότητες στον σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση έργων κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης εκπαίδευσης ενηλίκων, προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων.
Σήμερα, διατηρώ με τον σύζυγό μου στο Αγρίνιο, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», απασχολούμενη ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, υλοποιώντας πλήθος προγραμμάτων κατάρτισης ενηλίκων.
Παράλληλα, έχοντας πιστοποιηθεί και η ίδια ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων, έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και επιμορφωτικά σεμιναρία, αποκτώντας άμεση εμπειρία τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση σύνθετων προγραμμάτων.
Η τριβή με τις ιδέες του ψηφιακού μετασχηματισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης και της διαρκούς ποιοτικής αναβάθμισης του σημαντικότερου πόρου μας, των ανθρώπων μας, με έπεισε πως ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην πορεία βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας. Αυτά ακριβώς τα πλεονεκτήματα, είναι καθήκον μας να αναδείξουμε ώστε να συνεχίσει η πορεία ανάπτυξης, δημιουργίας, καινοτομίας και εξωστρέφειας που έχει μπει η Περιφέρεια, καθιστώντας την έναν τόπο όμορφο, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center