Ανδρέας Φίλιας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα στη Αθήνα το 1966. Μεγάλωσα και κατοικώ στην πόλη της Πάτρας. Είμαι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είμαι πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών, του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, του Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Πατρών (Μετεκπαίδευση) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση).
Υπηρετώ ως Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εδώ και 36 χρόνια. Από το 2004 έχω διατελέσει Διευθυντής σε Σχολεία της Πάτρας. Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης στο Δήμο Πατρέων από το 2011 έως το 2014. Από το 2014 έως το 2019 αρχηγός παράταξης και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων. Από το Σεπτέμβριο του 2019 έχω εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ορίστηκα αρχικά εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με αρμοδιότητα το συντονισμό των δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και στη συνέχεια Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τα δυο τελευταία χρόνια διατελώ Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί για εμένα παλιά ιστορία. Ξεκινάει από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια, διαμορφώνεται στον συνδικαλισμό, όντας εκλεγμένος επί σειρά ετών στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, και δείχνει να ωριμάζει εδώ και δώδεκα χρόνια, υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο και την Περιφέρεια.
Στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη εργάστηκα πιστός στην δέσμευσή του να αλλάξουμε σελίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το καταφέραμε. Με περηφάνια για όσα πετύχαμε και την προσωπική μου συμβολή μέσα από όποιον ρόλο μου ανατέθηκε, διεκδικώ την δυνατότητα να εξακολουθήσω να φροντίζω, ώστε η Αχαΐα να συνεχίσει να πηγαίνει ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center