Χρήστος Μπούνιας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ

Ονομάζομαι Χρήστος Μπούνιας, γεννήθηκα στη Πάτρα και μεγάλωσα στο Αίγιο.
Σπούδασα στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Από το έτος 2000 εργάζομαι ως δικηγόρος στο Αίγιο και ήμουν συνεργαζόμενος με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Μπούνια.
Από το έτος 2005 έως 2016 για τέσσερις συνεχείς θητείες, διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
Είμαι γνώστης της Αγγλικής και της Ιταλικής γλώσσας.
Έχω εργαστεί ως Νομικός Σύμβουλος την περίοδο 2008-2009 στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο και σε διάφορες άλλες εταιρείες.
Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το έτος 2006 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμου Αιγίου και το 2010 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο νέο Δήμο Αιγιάλειας.
Το 2014 – 2019 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος.
Το 2014 τοποθετήθηκα ως βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος της επιτροπής του άρθρου 68.
Το 2017 τοποθετήθηκα ως βοηθός Περιφερειάρχη και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων. Επίσης ήμουν Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και μέλος της αναπτυξιακής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το 2022 ανέλαβα τα καθήκοντα άμισθου συμβούλου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις διεθνείς σχέσεις της Περιφέρειας.
Από το 2016 έως 2021 ήμουν μέλος του Δ.Σ. «Αγάπης Μέλαθρον O Άγιος Χαράλαμπος» το οποίο είναι Ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο. Επίσης είμαι μέλος σε διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους στην Αχαΐα με πλούσια πολιτισμική και πολιτιστική δράση.

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center