Ευτυχία (Αριάδνη Δάντε) Σαμαρτζοπάνου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Είμαι το τρίτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, έγγαμη και μητέρα δύο εφήβων. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δουλεύω. Δουλεύω σκληρά. Ξεκίνησα από τα καπνοχώραφα και πλέον, απασχολούμαι ως Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις, γράφω εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια και παλεύω να διδάξω την Επιστήμη της Πληροφορικής με όπλα την ψηφιακή αφήγηση και την παιχνιδοποίηση.
Ο βασικός τίτλος σπουδών μου προέρχεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας (2003). Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (2014), μεταπτυχιακού διπλώματος με χαρακτηρισμό «Άριστα» στις Επιστήμες της Αγωγής (Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση, 2022), υποψήφια διδάκτωρ στη «Διδακτική της Πληροφορικής» στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2020-σήμερα) και μέλος του Εργαστηρίου Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Έχω συμμετάσχει σε εθνικές ασκήσεις και ευρωπαϊκά έργα που αφορούν στην ασφάλεια συστημάτων και διαθέτω ένα σεντούκι γεμάτο θησαυρούς από επαίνους στην Πληροφορική, στην Ποίηση, στη Λογοτεχνία, τη Συνεργατική Μάθηση και τη δημιουργική μάθηση της Πληροφορικής. Η εύφημος μνεία για το διήγημα εφήβων «Ο παππούς Χρήστος» με το ψευδώνυμο «Αριάδνη Δάντε» στάθηκε σταθμός στη ζωή μου (2013). Από τότε χρησιμοποιώ το τυχερό μου ψευδώνυμο σε όλα μου τα συγγραφικά έργα. Σημαντικό στολίδι μου αποτελεί το βραβείο Bronze στα βραβεία Education Leaders Awards 2023 για την Καινοτομία στη Διδασκαλία στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία. Αγαπώ την έρευνα, έχω εκπαιδεύσει εθελοντικά περισσότερα από 9.000 άτομα στις βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από τα παραμύθια και τα παιχνίδια και έχω διοργανώσει δεκάδες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία.
Πιστεύω πως ανήκω στα παιδιά. Θα προσπαθήσω να κάνω μόδα τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη χαρά στην εκπαίδευση. ΜΠΡΟΣΤΑ, δυναμικά και με αγάπη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center