Ευάγγελος Σακκάς

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, όπου διαμένω μόνιμα μέχρι και σήμερα. Είμαι γιος του Πέτρου Σακκά, ιδιοκτήτη Πρακτορείου ΟΠΑΠ και αγρότη, και της Αθηνάς Γκούμα, αγρότισσας.
Φοίτησα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κατούνας. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην Ιστορία καθώς και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ακόμη, έχω λάβει πιστοποίηση επιμόρφωσης στη Σχολική Ψυχολογία, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ομιλώ την αγγλική (επίπεδο C2) και την ιταλική (επίπεδο B2) γλώσσα κι επιπλέον κατέχω πιστοποίηση στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης Braille, ενώ την περίοδο αυτή παρακολουθώ και μαθήματα Νοηματικής Γλώσσας.
Ως εκπαιδευτικός προσφέρω αδιάκοπα για 18 χρόνια μόρφωση και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά του τόπου μου, ενώ παράλληλα ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης γνωρίζω τις ανάγκες και τα προβλήματα τόσο του εκπαιδευτικού τομέα όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιπρόσθετα, καταγόμενος από αγροτική οικογένεια και ζώντας σε μια αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή γνωρίζω από κοντά πόσο σημαντικός είναι ο πρωτογενής τομέας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Έντονη είναι και η εθελοντική και πολιτιστική προσφορά μου καθώς είμαι μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου αλλά διετέλεσα και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχαία Μεδεώνα».
Στόχος μου είναι να αποτελέσω μια αξιόπιστη επιλογή και μια ισχυρή «φωνή» για την τοπική κι ευρύτερη κοινωνία. Θέλω να αγωνιστώ για να έχουν οι συμπολίτες μου ένα καλύτερο αύριο και όλοι μαζί να πάμε την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα … Μπροστά για όλους!

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center