Λυκούργος Σταυρουλόπουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα και ζω στην Πάτρα, με καταγωγή από την Αροανία Καλαβρύτων και την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Βιομηχανική Διοίκηση. Εργάζομαι ως Οικονομολόγος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην θέση του Υπευθύνου Έργων ΕΣΠΑ στους τομείς Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Ενίσχυσης Αγροτών. Είμαι, επίσης, υπεύθυνος Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εισηγητής στα Προγράμματα Σεμιναρίων Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Είμαι αιρετό μέλος της Εθνικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Logistics, Αντιπρόεδρος του ιστορικού σωματείου «Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας» και τακτικός συνεργάτης σε Αρθρογραφία Οικονομικού Περιεχομένου στις Εφημερίδες «Πελοπόννησος» και «Γνώμη».
Μιλώ άπταιστα Αγγλικά και Ισπανικά και, καλά Ιταλικά. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με το Θέατρο, το Τένις και τη Χειμερινή Κολύμβηση.
Έχω εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια στην Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα τελευταία 16 ως μόνιμος Υπάλληλος στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στην προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο ανέλαβα την διαδικασία παρακολούθησης: 66 έργων ενίσχυσης καινοτόμων επιχειρήσεων και 163 έργων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Χάρη σε αυτά τα έργα, 158 επιστήμονες και ερευνητές και 163 δημιουργικοί Επιχειρηματίες, στηρίχτηκαν για να μείνουν στην περιοχή μας και να εργαστούν πάνω στις ιδέες τους.
Αποδέχθηκα την πρόκληση του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη να θέσω υποψηφιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος, για να ενισχύσουμε περαιτέρω το Οικοσύστημα Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Γιατί Καινοτομία σημαίνει Ανάπτυξη. Και Ανάπτυξη σημαίνει Ευημερία.

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center