Μαρία Οικονομοπούλου – Γιαννούλη

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα στο Αίγιον το 1953
Είμαι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Γιαννούλη και έχω δύο παιδιά.
Κατοικώ μόνιμα στην Ακράτα Αιγιαλείας.
Αποφοίτησα από το Ε Λύκειο Αθηνών .
Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησα το 1976.
Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.
Υπήρξα ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος στο Πολυτεχνείο, διετέλεσα μέλος του ΔΣ της σχολής και του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως γραμματέας διεθνών σχέσεων.
Εργάζομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώ γραφείο μελετών και κατασκευών ιδιωτικών έργων, με έδρα την Ακράτα. Εχω πτυχίο μελετητή Δημοσίων Εργων. Είμαι ιδιοκτήτης ενός μικρού ορεινού Ξενοδοχείου στην Ζαρούχλα.
Υπήρξα εκλεγμένο μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαίας 1982-6, μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΟΣ ( Δημόσια Επιχείρηση πολεοδομίας και Στέγασης) και υποψήφια Δήμαρχος Ακράτας το 1986. Διετέλεσα δημοτική σύμβουλος Ακράτας και αντιδήμαρχος επί 7 χρόνια. Εχω διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» , και σήμερα είμαι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης της Ανατολικής Αιγιάλειας. Μέλος του Αιμοδοτικού Συλλόγου ο ΔΕΣΜΟΣ, και εθελοντής αιμοδότης για πολλά χρόνια.
Ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, τον πολιτισμό, την αυτοδιοίκηση, τα τοπικά θέματα, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό, γενικά συμμετέχω στα κοινά και σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, μερικές δε φορές τις παρεμβάσεις μου έχει φιλοξενήσει η εφημερίδα Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center