Όλγα Λέων

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Ονομάζομαι Λέων Όλγα του Κωνσταντίνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών με άριστα και σπούδασα Νομική στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Jean Moulin Lyon 3.
Ως φοιτήτρια συμμετείχα ενεργά σε πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και εθελοντικούς συλλόγους. Εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Κοινότητα Νέων, με μόνο στόχο να βοηθήσω στην ενσωμάτωση των νέων ενημερώνοντας τους για τις κοινωνικές κρατικές παροχές.
Με προσήλωση, επιμονή και υπομονή…. ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές και συνέχισα το μεταπτυχιακό μου στο Εμπορικό Δίκαιο.
Εργάστηκα ως Contract Manager σε γαλλική εταιρία και μετέπειτα ως νομική σύμβουλος σε δικηγορικό γραφείο στην Γαλλία.
Το 2020 αποφάσισα να επιστρέψω στην γενέτειρα πόλη μου, την Πάτρα και να αναγνωρίσω τους ακαδημαϊκούς μου τίτλους.
Έδωσα εξετάσεις επάρκειας επιτυχώς και γράφτηκα ασκούμενη στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.
Στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγνωρίστηκε το πτυχίο μου ως ισότιμο με ακαδημαϊκό τίτλο του αντίστοιχου τμήματος.
Ολοκλήρωσα την άσκηση μου στο Νομικό τμήμα και στο τμήμα του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Απο το 2022 είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ως δικηγόρος πλέον κι έκτοτε, είμαι συνεργάτης στο οικογενειακό γραφείο.
Όραμα μου είναι να εδραιωθεί η δημοκρατία και η ισοκρατία και να καθιερωθούν οι καλές πρακτικές του εξωτερικού στην πόλη που μεγάλωσα.
Ήρθε η ώρα η γενιά μας να ορίσει την μοίρα μας!

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center