Παναγιώτης (Τάκης) Αντωνόπουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα στην Πάτρα στις 7 Μαΐου 1960 . Φοίτησα στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Αρρένων Πατρών.
Είμαι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώ την Ιταλική και Αγγλική γλώσσα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές, μου επέστρεψα στην Πάτρα και από το 1987 εργάστηκα ως αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στην Α/θμια και Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση. Το 1994 διορίστηκα μόνιμα στο 4ο ΕΠΑΛ Πάτρας στο οποίο έχω την οργανική μου θέση. Παράλληλα ασχολήθηκα με την προπονητική, ως προπονητής Βόλεϊ, σε διάφορες ομάδες της Αχαΐας. Είχα την τιμή για πολλά χρόνια, να ορισθώ από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Βόλεϊ στη ΝΔ Ελλάδα. Διετέλεσα προπονητής στις εθνικές ομάδες Βόλεϊ εφήβων και Νεανίδων. Στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Λαττάκεια της Συρίας το 1987, συμμετείχα ως προπονητής της Εθνικής Μεσογειακής Ομάδας Γυναικών.
Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Ντουφεξή, ζώ και εργάζομαι στην Πάτρα
Από το 2004 έως το 2012 ήμουν αποσπασμένος στο γραφείου του Βουλευτή και μετέπειτα Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη. Υπήρξα Διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του Αχαιού Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη
Από το 2019, είμαι Διευθυντής του πολιτικού Γραφείου της Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου.
Από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στην εκπαίδευση, ασχολήθηκα με τα κοινά, στην ΕΛΜΕ Αχαΐας και εκλέχτηκα Μέλος του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ καθηγητών.
Ως αθλητής Βόλεϊ, αγωνίστηκα στις ομάδες, της Ε.Α.Π. και του Έσπερου Πάτρας και έχω κληθεί στην εθνική ομάδα εφήβων.
Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό εκτός από αθλητής και προπονητής ήταν και σε διοικητικό επίπεδο. Διετέλεσα πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α. Πατρών. Σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ( Ε.Ο.ΠΕ.)
Ασχολήθηκα με την πολιτική από τα μαθητικά μου χρόνια, συμμετέχοντας στο 15μελές συμβούλιο του σχολείου μου και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο. Ήμουν μέλος της ΜΑΚΙ, ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ.
Από 1999 έως το 2002 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Πατρέων.
Πάντα υπήρξα ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας σε δράσεις εθελοντικά και ανιδιοτελώς.
«Η πορεία της Δυτικής Ελλάδας στο αύριο, πρέπει να έχει οδηγό μία συνολική και πολύπλευρη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και αποδέκτη τις τοπικές κοινωνίες. Εκτός από τις αναγκαίες υποδομές και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, η παιδεία και ο αθλητισμός αποτελούν ισχυρές δικλείδες ασφαλούς μετάβασης στη νέα εποχή που οι νέοι θα δημιουργούν στον τόπο τους και θα επενδύουν στα πλεονεκτήματά του.»

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center