Παναγιώτης (Τάκης) Κοσσαράς

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα στο Αίγιο. Είμαι παντρεμένος και πατέρας 2 τέκνων και κατοικώ στο Αίγιο.
Είμαι Απόστρατος Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος. Υπηρέτησα ως Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, Καλαβρύτων και Ακράτας.
Ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου και για αυτόν τον λόγο κατοικώ μόνιμα από το 1999 στο Αίγιο, αφού έμεινα τα προηγούμενα 20 χρόνια στο μεγάλο αστικό κέντρο της χώρας.
Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Αιγίου το 1976. Το 1977 έως το 1980 υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.
Το 1980 προσλήφθηκα στο Πυροσβεστικό Σώμα ως δόκιμος πυροσβέστης. Το 1983 εισήχθην στην Σχολή Υπαξιωματικών. Το 1990 εισήχθην στην Σχολή Αξιωματικών του Σώματος και αποφοίτησα από αυτήν το έτος 1993 με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού.
Στη διάρκεια της θητείας μου ως κατώτερος υπάλληλος υπηρέτησα στο Αρχηγείο Π.Σ και στη Διοίκηση Αθηνών (Ανακριτικό γραφείο-Γραφείο κινήσεως-σε σταθμούς των Αθηνών 1ο-2ο-4ο-Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών -Ολυμπιακό στάδιο).
Ως Αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρέτησα και στο Πολεμικό Αεροδρόμιο της Τανάγρας και στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου Ευβοίας.
Αποφοίτησα από το σχολείο Πυρασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας. Φοίτησα στη Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.).
Φοίτησα στη σχολή επιμόρφωσης Ανωτέρων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.
Τιμήθηκα με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα. Τιμήθηκα με το Μετάλλιο Πυροσβεστικής Αξίας Β’ Τάξης.
Τιμήθηκα με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής. Το έτος 1999 μετετέθηκα στη γενέτειρα μου, το Αίγιο, και ανέλαβα το Ανακριτικό γραφείο και την Πυρασφάλεια της Π.Υ. Αιγίου.
Υπηρέτησα ως Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας. Υπηρέτησα ως Διοικητής της Π.Υ Καλαβρύτων.
Το 2004 τοποθετήθηκα Υποδιοικητής της Π.Υ. Αιγίου. Το 2008 ορίστηκα Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου.
Αφού προαχθηκα σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογήν. Αποστρατεύτηκα από το Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2011 με τον Βαθμό του Πυράρχου και ανήκω στην Εφεδρεία του Σώματος.
“Κατά την εν ενεργεία δεν συμμετείχα ποτέ σε κάποιον πολιτικό ή άλλον σχηματισμό, γιατί δεν μου το επέτρεπαν οι κανονισμοί της υπηρεσίας μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά συμμετέχοντας ενεργά σε έναν καινούργιο τομέα, αφού η δουλειά μου για 30 και πλέον χρόνια, αφορούσε την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους.”

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center