Παναγιώτης (Τάκης) Παπαδόπουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα στην Πάτρα, την 12η Φεβρουαρίου 1968. Φοίτησα στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Πατρών και στο Κλασσικό Λύκειο Πατρών. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εγγράφηκα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και από το έτος 1992 μέχρι και σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία ως Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, ελεύθερος επαγγελματίας.
Εκλέχθηκα μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών το 1996 και διετέλεσα Αντιπρόεδρος του ΔΣ Πατρών από το έτος 2011 έως και το 2017.
Ήμουν μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων Πατρών» και εκπρόσωπος του Συλλόγου στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων».
Υπήρξα αθλητής στα αγωνιστικά τμήματα basket του «ΕΣΠΕΡΟΥ ΠΑΤΡΩΝ» και του «ΦΟΙΒΟΥ».
Με το μπάσκετ μου δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ και σε διοικητικό επίπεδο ως μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» και των Διοικητικών Συμβουλίων της «ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» από το 2004 έως το 2008 και από το 2012 έως και το 2018. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών εταιρειών (ΕΣΑΚΕ)» από το 2013 έως το 2016 και Ταμίας του ΔΣ την διετία 2013- 2014.
Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Μάϊο του 2018 διετέλεσα Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια με συμμετοχή στα 15μελή Συμβούλια των Σχολείων και την ΟΝΝΕΔ και συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσα Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Αχαϊας.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος για την Αχαΐα με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή».
Εκλέχθηκα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος τον Σεπτέμβριο του 2019 και παρέμεινα στη θέση αυτή μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, όταν και ανέλαβα τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center