Μαρία-Βελούδω (Βέλβα) Μητροπούλου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 15 Αυγούστου του 1995 και έζησα στην Πάτρα όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Φοίτησα στο Αρσάκειο Πατρών, όπου υπήρξα μέλος του πενταμελούς και συνέχισα την εκπαίδευση μου στο πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης από όπου και αποφοίτησα το 2021 ως χειρουργός οδοντίατρος.
Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά και Ουγγρικά (βασικά).
Κατά την φοίτησή μου στο πανεπιστήμιο ήμουν ενεργό μέλος τoυ International Semmelweis Student Association στην ομάδα των social media και εκλεγμένο μέλος της ομάδας δωρεών (Charity team), όπου διοργάνωνα εκδηλώσεις για διάφορες ΜΚΟ στον κόσμο που βοηθούσαν άπορες πληθυσμιακές ομάδες. Ήμουν επίσης μέλος του HÖK (Semmelweis Student’s Union) στο Foreign Affairs Committee, όπου έλυνα προβλήματα των διεθνών φοιτητών καθώς και εκλεγμένο μέλος του Delegates Assembly, όπου συμμετείχα στις αποφάσεις του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Επίσης, υπήρξα πρόεδρος του Ελληνικού και Κυπριακού Φοιτητικού Συλλόγου, όπου διοργάνωσα εκδηλώσεις για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού σε συνεννόηση με την ελληνική πρεσβεία.
Στην περίοδο του lockdown, προσέφερα εθελοντική εργασία σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, όπου παρείχα δειγματοληψίες covid-19 καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου άρχισα να ασκώ το επάγγελμά μου ιδιωτικά στην Πάτρα, ενώ επισκέπτομαι σε τακτική εβδομαδιαία βάση και το γναθοχειρουργικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, όπου προσφέρω εθελοντική εργασία. Πρόσφατα τελείωσα και το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στην Αισθητική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική.
Φιλοδοξία μου είναι να δραστηριοποιηθώ σε δύο άξονες: κοινωνική πολιτική (υγειονομικές δράσεις, εθελοντισμός, οδοντιατρική φροντίδα για τα ΑΜΕΑ) και το περιβάλλον (φιλοδοξώ και ευελπιστώ να είμαι παρούσα και να συμμετέχω στην διαμόρφωση πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της).

© 2023 Μπροστά για όλους. All rights reserved

Privacy Preference Center